Preskoči na glavni sadržaj

O BRUVNU


0 komentari
UTORAK, 18. SVIBNJA 2010.
bruvno
http://bruvno.blogspot.com/
Nalazi se uz cestu Gračac, Udbina, zagreb, 10 km od Gračaca i 20 km od udbine, a na raskršću prema Donjem Lapcu i Bihaću.
Porijeklo/ naziva sela mi je nepoznato.Vjerojatno se radi o starijem naselju. U BIH postoji također naselje sa istim imenom. Imaju li nekakve veze, ako da kakve.
Prva zabilježena prezimena u Bruvnu : Bolović, Bulj, Čubrilović, Divjak, Guteša, Kečina, Krneta, Krtinić, Kasulja, Malbaša, Miljuš, Plečaš, Radmanović.
Do 1712. Godine u Bruvno su živjeli:
Bolovići, Bulji, Čubrilovići, Divjaci, Dobranići, Dračići, Guteše, Karanovići, Kasulje, Kečine, Klajići, Košutići, Krajnovići, Krnete, Malbaše, Miljuši, Obradovići, Penezići, Plećaši, Popovići, Radakovići, Radmanovići i Rajšići.
1696god Bruvno je imalo 85 domaćinstava. 1880 god Bruvno je imalo 238 domaćinstava s 2376 stanovnika. 1905 god Bruvno je imalo 531 domaćinstvo s 3448 stanovnika. 1981 god Bruvno je imalo je 433 stanovnika. 1991 god? 2001 god Bruvno je imalo 55 stanovnika.
Objavio/la Jovan u 17:12 1 komentari
Oznake: obnova, povijesni podatci, slike, spomenici, stanovništvo
Početna stranica

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KALORIJE-TABELARNI PRIKAZ ENERGETSKE VRIJEDNOSTI NEKIH NAMIRNICA

                   GRUPA                                                                                                             NAZIV NAMIRNICE                                             kcal                                                                         1.        ...

KALORIJE,NUTRITIVNA VRIJEDNOST NAMIRNICA

PORIJEKLO NAMIRNICA ENERG PROT UH MASTI z MK pnz MK KOL 100 g kcal g g g % % mg GOVEDINA pisanica 126 19 0 4 52 4 70 but 160 21 0 7 52 4 70 kotlet 239 19 0 17 52 4 70 SVINJETINA pečenka 176 19 0 10 42 10 70 but 292 17 0 23 42 10 70 koljenica 271 18 0 20 42 10 70 kotlet 258 18 0 19 42 10 70 TELETINA pečenka 104 21 0 1 48 2 70 but 107 21 0 2 48 2 70 prsa 142 19 0 6 48 2 70 koljenica 107 21 0 2 48 2 70 OVČETINA but 250 18 0 18 55 4 70 pečenka 208 19 0 13 55 4 70 kotlet 370 15 0 32 5...

TABELARNI PRIKAZ VRSTA MESA -GOVEDINA

                                  Biftek i ramstek goveđi,file ili pisana pečenica(pisanica) goveđi odrezak Jedno od najcjenjenijih jela je najmekše i najkvalitetnije crveno meso, koja se pruža duž kičmenog stuba Može se jesti i sirovo.Male je kalorijske vrijednosti pa se može smatrati dijetetskim proizvodom Može se pripremiti kao: Karpačo Tatarski biftek Krmenadla But juneći But je kvalitetan dio junetine. Neki ga zovu biftek jer mu je sličan (lažni biftek). Rezan na odreske, idealan je za pašticadu ili druga jela u umaku. Orah, ruža i podorah su krto i mekano meso buta dobri za pečenje u pećnici ili narezani na odreske. Šol je također dobar za pečenje u komadu ili pirjan narezan na odreske. But je idealan za pripremanje rolada, dinstanje ili kratko pečenje u tavi i na rošt...