Mi razisli, odlutali, pobjegli ili protjerani u snovima i mislima vraćamo se svojim opustjelim kućama, svom proljeću posutom brndusama.
Vracamo se ljetu i zimama, mećavi, dubokim snjegovima, nametima i zimskoj usamljenosti.
Mi se vracamo da bi sve ponovo mozda ozivjelo i bilo kao nekad, da bi bar jos jednom mi i naši pretci bili sretni makar u snovima.
Biftek i ramstek goveđi,file ili pisana pečenica(pisanica) goveđi odrezak Jedno od najcjenjenijih jela je najmekše i najkvalitetnije crveno meso, koja se pruža duž kičmenog stuba Može se jesti i sirovo.Male je kalorijske vrijednosti pa se može smatrati dijetetskim proizvodom Može se pripremiti kao: Karpačo Tatarski biftek Krmenadla But juneći But je kvalitetan dio junetine. Neki ga zovu biftek jer mu je sličan (lažni biftek). Rezan na odreske, idealan je za pašticadu ili druga jela u umaku. Orah, ruža i podorah su krto i mekano meso buta dobri za pečenje u pećnici ili narezani na odreske. Šol je također dobar za pečenje u komadu ili pirjan narezan na odreske. But je idealan za pripremanje rolada, dinstanje ili kratko pečenje u tavi i na roštilju. Načini obrade:prženje, pohanje, pirjanje, kuhanje i pečenje. Hrskavi zapećak Lopatica juneća,plećka(ribica) Meso juneće lopatice po
Primjedbe
Objavi komentar