Preskoči na glavni sadržaj

zorkina kuća

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KALORIJE-TABELARNI PRIKAZ ENERGETSKE VRIJEDNOSTI NEKIH NAMIRNICA

                   GRUPA                                                                                                             NAZIV NAMIRNICE                                             kcal                                                                         1.        ...

BRUVNO DOMAĆINSTVA

                      BRUVNO DOMAĆINSTVA                    posjedovni list/kucni broj/novi/stari                                (svijedoci vremena) 1. BASTA ILIJA POK. NIKOLE , PADURLJAJ 45/68 2. BASTA MILICA t. MltE, PADURUAJ 56/68 3. BASTA SOKA UD PETRA , BRUVNO 48/71 4. OBRADOVIC MILICA UD. PAVLA , BRUVNO 47/71 5. BRKLJAC JOVO POK. MILE , BRUVNO 16/39 6.BRKLJAC SPASENIJA , LAZIN , ZAGREB 1.pro 8. BULJ MILKA UD. NIKOLE , BRUVNO 30/41 10. BULJ ILIJA POK. MILE , BRUVNO, CEROVAC 33/44 11. BULJ JOVO POK. MILE , CEROVAC 32/44 12. BULJ MARA POK. MILANA , ZAGREB 14.CUK MICO POK. TOME , BRUVNO 141 15. CUBRILO PAVLE POK. STEVANA...

TABELARNI PRIKAZ VRSTA MESA -GOVEDINA

                                  Biftek i ramstek goveđi,file ili pisana pečenica(pisanica) goveđi odrezak Jedno od najcjenjenijih jela je najmekše i najkvalitetnije crveno meso, koja se pruža duž kičmenog stuba Može se jesti i sirovo.Male je kalorijske vrijednosti pa se može smatrati dijetetskim proizvodom Može se pripremiti kao: Karpačo Tatarski biftek Krmenadla But juneći But je kvalitetan dio junetine. Neki ga zovu biftek jer mu je sličan (lažni biftek). Rezan na odreske, idealan je za pašticadu ili druga jela u umaku. Orah, ruža i podorah su krto i mekano meso buta dobri za pečenje u pećnici ili narezani na odreske. Šol je također dobar za pečenje u komadu ili pirjan narezan na odreske. But je idealan za pripremanje rolada, dinstanje ili kratko pečenje u tavi i na rošt...